Categorie: Recenzii carti

Putem creste copii buni intr-o lume negativa – Zig Ziglar

Putem creste copii buni intr-o lume negativa – Zig Ziglar

In ultima vreme am inceput sa imi pun tot felul de intrebari: Oare e bine cum imi educ copiii? Sunt pentru ei exemplul potrivit? Ma comport ca atare? Intrebari la care nu pot da un raspuns obiectiv, iar ceilalti imi vor da, probabil, raspunsuri diferite. Drept urmare, am decis sa includ in procesul de dezvoltare si carti cu si despre cresterea copiilor :). Cea mai importanta idee pe care am memorat-o si pe care vreau sa o transmit mai departe este ca trebuie sa ne crestem copiii prin puterea exemplului pentru a avea cea mai mare sansa de reusita: vrei sa fie om vertical, arata-i ca tu esti asa; vrei sa fie iubitor, fii iubitor cu sotia ta si ceilalti; vrei sa fie un invingator, demonstreaza-i ca tu nu renunti niciodata.

Citeste mai mult

Liderii-mananca-ultimii-+-Cana-1-of-2

Liderii mananca ultimii – Simon Sinek

Majoritatea managerilor si liderilor se intreaba: Cum imi pot motiva echipa? Cum sa fac oamenii sa se implice mai mult in activitatea pe care o desfasoara? Inclusiv eu ma intreb cum pot face ca eu si echipa mea sa lucram bine impreuna si sa avem rezultatele dorite.

Citeste mai mult

omul-care-aduce-ploaiade-bani-curtea-veche-fox-jeffrey-j-16980-630x552

Omul care aduce ploaia… de bani – Jeffrey Fox

Cu totii ne dorim probabil sa fim „omul care aduce ploaia… de bani” in compania in care lucram. Spun „in care lucram” si nu „pentru care lucram”. Pentru a deveni „omul care aduce ploaia… de bani” trebuie sa simti ca apartii acelei companii, ca visurile si telurile tale profesionale sunt pe aceeasi lungime de unda cu ale companiei.

Citeste mai mult

Omul care iubea pescarusii - Osho

Omul care iubea pescarusii – Osho

Acest articol o sa fie unul putin diferit. M-am „abatut” de la cartile de business/leadership si am citit o carte interesanta cu si despre Osho si gandirea zen (mersi frumos Andrei pentru aceasta carte!). Niste concepte destul de interesante, unele mai usor de digerat decat altele, dar la urma urmei important este sa incercam lucruri diferite si sa aflam concepte diferite. Iar apoi fiecare poate sa vada realitatea prin propriile sale filtre!

Citeste mai mult

Coaching pentru performanta – Sir John Whitmore

Coaching pentru performanta – Sir John Whitmore

Iata ca am terminat si aceasta carte. Una destul de interesanta, putin dificila pe alocuri (auzim vorbindu-se tot mai des despre conceptul de coaching, insa cred ca sunt destul de putini oameni care inteleg pe deplin ce inseamna acest proces si cum trebuie aplicat). Multi vor sa scrie carti despre acest subiect, sa tina discursuri, sa ofere servicii de coaching (ideal contra unor sume de bani cat mai mari), insa stiu ei oare ce inseamna sa fii un coach adevarat?

Citeste mai mult

present

Invata din trecut, gandeste in viitor – Dan Sullivan & Catherine Nomura

 

Ca sa nu mai pierdem timpul si sa sarim direct in mijlocul actiunii, cele zece legi pe care Dan Sullivan ni le prezinta si pe care ne roaga sa le „digeram”, intr-o masura mai mica sau mai mare, sunt:

1. Viitorul tau sa fie mai mare decat trecutul – sa invatam sa profitam de orice experienta pe care am trait-o, fie ea buna sau mai putin buna. Sa privim viitorul cu bratele deschise si sa profitam de tot ceea ce el ne ofera.

Citeste mai mult

a65

Cum sa faci o afacere online – Ela Iliesi

Despre autoare:

Ela Iliesi este co-fondator si trainer la Rezistenta online – o echipa de traineri pasionati de online ce ofera cursuri specializate de marketing online si SEO. Ea detine de asemenea un blog online, care a fost de altfel primul ei proiect realizat in acest mediu.

Cartea „Cum sa faci o afacere online” este prima lucrare de acest gen a Elei Iliesi si se adreseaza – dupa cum spune si titlul, persoanelor care doresc sa isi inceapa o afacere in mediul virtual.

Citeste mai mult

The Secret Of Success

Secretele succesului in era digitala – Dale Carnegie

 

„Secretele succesului in era digitala” este o adevarata lectie de viata unde sfaturile lui Dale Carnegie ne ajuta sa intelegem importanta comunicarii, fie ca ne folosim de mediul online, fie ca discutiile au loc fata in fata.

In aceasta carte vom gasi sfaturi si intamplari cu ajutorul carora realizam cat de importante sunt comunicarea, atitudinea, dar si modul in care ii tratam pe cei din jur.

Citeste mai mult

Atitudinea oamenilor impliniti – Philip Baker

 

„Nimic nu il poate opri pe omul cu o atitudine mentala corecta sa isi indeplineasca scopul. Nimic din lumea aceasta nu il poate ajuta pe omul care are o atitudine gresita.” – Thomas Jefferson

De la aceasta premisa porneste cartea lui Philip Baker, „Atitudinea oamenilor impliniti”. Atitudinea, laitmotivul cartii despre care va vorbesc azi, este una dintre cele mai importante componente ale succesului. Autorul scrie despre aspecte de care majoritatea suntem deja constienti, insa el ne semnaleaza importanta modului in care percepem lumea sau pe noi insine – atitudinea fiind elementul care face diferenta.

Citeste mai mult

Branding by Pion Media