Citate motivationale – de unde vin si cum le traim?

Inainte de toate tin sa ii multumesc lui Razvan pentru oportunitatea de a-mi asterne aici o parte dintre gandurile mele, simt ca multe dintre acestea s-au intalnit pe undeva cu ale lui si acesta este unul din motivele pentru care citesti acum aceste randuri!

Motivatie – partea frumoasa a acestui cuvant este ca mereu ii gasesti o alta descriere bazata pe experienta ta acumulata si pe trairile care te sculpteaza in drumul pe care l-ai ales. Stiu ca acum perceptia mea asupra motivatiei este mult mai clara fata de acum un an, sincer este mai clara si fata de acum o saptamana, semn ca experientele pe care le traiesc imi sculpteaza si mie aceasta cale pe care o aleg.

Daca esti catusi de putin interesat de directia pe care pasesti este invitabil sa nu te fi oprit cateva clipe asupra unui citat motivational care sa te puna putin pe ganduri. Apoi sa mergi mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat dar, sunt convins, ca au fost si momente care in acele clipe in care tu ai citit acel citat motivational te-au schimbat, te-au facut sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva. Imi pun intrebarea de ce unele ma impresioneaza si lasa urme in constiinta mea si altele nu? De ce atunci cand cineva vrea sa ma motiveze si imi spune un citat nu se intampla nimic? Am gasit un raspuns care pentru mine functioneaza si cred ca si pentru tine poate sa functioneze.

Facem multe lucruri si multe dintre ele le facem nu pentru ca vrem noi ci pentru ca, inevitabil, din misterele universului asa se intampla sau pentru ca asta ne este destinul… nu? Ar putea fi o scuza pentru faptele noastre care chiar ar pacali multa lume si, ce este cel mai grav, este faptul ca te poate pacali si pe tine. In momentul in care realizam ca suntem in locul unde faptele noastre ne-au adus, atunci este momentul in care aceste citate motivationale pot sa aiba greutate si sa lase semne adanci in tot ceea ce ne propunem sa realizam.

Cand te afli intr-un loc deoarece ai un tel pentru care esti acolo, sau ai o pasiune pentru acel lucru pe care il faci, atunci este momentul de declansare cand citesti un citat motivational, este ca si cum ai avea un mic foc care arde in interiorul tau, aceasta este pasiunea ta care te misca sa faci ceea ce faci, si dintr-o data cineva arunca cu benzina pe el, efectul este fabulos si anume ca pentru o scurta perioada de timp primesti un avant care te propulseaza mai depare, iti aprinde mediul inconjurator sa vezi si mai bine directia de mers, gandeste-te daca nu ai fi avut acel foc si toata benzina ar fi fost irosita, ar fi intrat in pamant.

Astfel raspunsul meu pentru tine este sa ai un vis, un tel, un obiectiv, un scop. Ii poti zice cum vrei atat timp cat stii exact ceea ce iti doresti sa realizezi. Munceste din greu la visul tau si vei primi un imbold de la citatele care se identifica cu visul tau, pentru ca au cu ce sa se identifice!

Atunci cand esti un foc si arzi cu o putere foarte mare poti aprinde multe focuri mai micute, poti motiva alte persoane. Astfel, toate citatele motivationale au venit de la persoane care ardeau foarte tare, care prin puterea exemplului au reusit sa insufle si altora puterea de a merge mai departe! Nu spun ca este usor, dar este placut atunci cand privesti in spate si vezi ce ai realizat din pasiune si multa munca!

O zi placuta si linistita in care sa auzi, din zgomotul urban, acele sunete care te definesc! (stii care sunt acele sunete?)

  • author's avatar

    Gabriel Dicu

    Intr-o lume atat de agitata unde ne este locul ? Cautam sa apartinem unui grup sau cautam sa fim sinceri cu noi insine ? Pentru a fi autentici este necesar sa ne uitam in interiorul nostru si sa sa punem pasiune in ceea ce facem.

  • author's avatar

Inapoi

Puiul de leu ratacitor

Inainte

Pentru ca primul loc nu inseamna mare lucru pana nu inveti cum este sa fii si pe ultimul

1 Cometariu

  1. SORINA

    Nu pot sa spun decat atat: mi-a placut foarte mult ce ai scris Gabriel, te felicit pentru progresul tau si iti doresc sa acest progres sa creasca pe zi ce trece!Si ca o completare personala, daca ce facem este in acord cu ceea ce gandim si ne dorim, atunci este echilibrul perfect.:)

Lasă un răspuns

Branding by Pion Media